Sükut, selâmettir.Susmanın yasaklandığı yerde sükut etmek, pişmanlığı gerektirir.Şu halde susulacak yerin tayininde şeriata, dînî emir ve yasaklara itibar etmek gerekir.Yerinde susmak,Allah erlerinin sıfatıdır.Aynı şekilde yerinde konuşmak da en şerefli hasletlerdendir.
Author: İbn-i Ebi'd-Dünya
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Seyfullah Erdoğmuş
Publisher: Kitap ve Sünneti İhya Yayınları
-
Author: Muhammed b. Salih el-Useymin
Translators: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/851
-
Author: İbn-i Receb el-Hanbeli
Publisher: Guraba Yayınevi
Source: http://www.islamhouse.com/p/1002
Yazar kitabın önsözünde şöyle demiştir: "Allah’ın izniyle bu küçük risalede, Kitap, Sünnet ve selefin sözlerinden nakledilen,Îsâ -aleyhisselâm-’ın diri oluşu, kıyâmet gününe yakın zamanda yeryüzüne ineceği ve sapıklık mesihi olan Deccal’i öldüreceğine dair delilleri, kardeşlerimize bir bilgi olması için ve “Helak olan delil üzere helak olsun, yaşayan da delil üzere yaşasın” buyuran Allah azze ve celle’ye karşı bir mazeret olması için derledim.
Author: Muhammed Halil el-Herrras
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Seyfullah Erdoğmuş
Publisher: Guraba Yayınevi
Bu kitap, On İki İmam inancına sahip Şiâ dîninin temelini oluşturan geniş hatları ele almakta ve Şiâ ile bütün İslâm mezhep ve fırkalarının İslâm'ın esaslarında birleşmesinin imkânsız olduğunu açıklamaktadır.
Author: Muhibbuddin el-Hatib
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: http://www.islah.de web sitesi
Dinleri, takiyye adı altında yalanı mübahlaştırmak olan şiîlerin aldatıcı şüpheleri, hiçbir ilmî donanımları olmayan avamı ve ilim ehli olduğu zannedilen bazı kimseleri tuzağa düşürmüştür.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Teymullah Yücel
Publisher: Yedi İklim Kitabevi -Türkiye